Implantatie nervus vagus stimulator

De Nervus Vagus Stimulator lag nog steeds gereserveerd voor Bas op de plank. Ze mogen er maar 10 per jaar implanteren en omdat het zo slecht met Bas gaat, is nu de tijd gekomen dat hij geopereerd gaat worden. Bij de Nervus Vagus Stimulatie krijgt de 10e hersenzenuw (de nervus vagus), die loopt aan de linkerkant van de hals, kleine stroomstootjes via een soort pacemaker. Deze stroomstootjes zorgen dat de zenuw lichaamseigen signalen aanmaakt. Deze signalen worden naar de hersenen gezonden met als doel minder aanvallen, minder ernstige aanvallen en het herstel na een aanval sneller te laten verlopen.

Kortom..op 15 april 2013 moest Bas geopereerd worden, en werd de NVS in zn borst geimplanteerd, en de geleidingsdraden in zijn hals aangebracht.

                                                        

Bovenstaand Bas die een paar uur na de operatie zich nog wel misselijk voelde en vooral pijn in zijn hals had, maar zich weer kranig hield!

__________________________________________________________________

Het is behoorlijk wennen voor Bas. Het kastje staat 5 minuten uit en 30 seconden aan, en dat 24 uur per dag. Ik kan je vertellen dat je dan pas door hebt hoe kort 5 minuten, en hoe lang 30 seconden is! Als hij aan gaat moet Bas hoesten en is praten een stuk lastiger. De komende tijd zal in het teken staan van iedere twee weken naar het ziekenhuis om de instelling van het kastje (stroompjes, te beginnen met 0,25 mA), op te hogen. Het kan een half jaar tot een jaar duren voordat er resultaat merkbaar/zichtbaar is. Spannend!!

 

Prof Dr. Braun stelt met behulp van een handcomputer met speciale software de stimulator in. Het wordt iedere twee weken opgehoogd met 0,25 mA. De instelling op dit moment is 1,50 mA en dan 3 minuten uit en 30 seconden aan……. We moeten geduld hebben!!