Voortraject 2012

Bijna 11 jaar geleden werd bij Bas de diagnose epilepsie gesteld. De vele medicatie met bijbehorende bijwerkingen, de kleine en ook grote aanvallen, de angst, het onbegrip van sommige mensen en de daaruit voortvloeiende frustratie, het vertrouwen in je lichaam wat je kwijtraakt, de beperkingen, de gaten in je geheugen en de vele onderzoeken, zouden mentaal hun tol kunnen eisen….

MAAR GELUKKIG NIET BIJ BAS!! Hij heeft vele emoties doorstaan, maar STAAT er!! Een enorm doorzettingvermogen, gemotiveerd, open, zin in het leven, niet kijkend naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden en dan ook nog beschikken over een enorme dosis humor!! En humor relativeert!!

Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Zijn sport (helaas gaat dat nu niet meer), muziek, en zeker ook zijn vrienden waren zijn “oplaad-momenten”. Het kostte hem bergen energie, het was soms eigenlijk te intensief voor hem, maar hij genoot!! En wij met hem…….

Daar waar Bas altijd op gehoopt had ging nu gebeuren. Hij werd op 4 juni 2012 opgenomen in het WKZ, en als alles goed zou verlopen zou hij in 1 week tijd 2 maal worden geopereerd. Operaties die 4 en 8 uur zullen duren. De weg naar deze operatie was lang, spannend en onzeker. Bas heeft de nodige onderzoeken moeten ondergaan. Zoals:

  

Meerdere malen moest Bas naar SEIN in Heemstede voor een 24-uurs E.E.G. Hier werd door middel van elektroden op zijn hoofd 24-uur per dag zijn hersenactiviteit bijgehouden.

 

Ook heeft Bas vele scans gehad, meerdere keren moest hij onder de MRI-Scan, daarnaast heeft hij nog een CT-Scan, PET-Scan & een tesla-scan gehad.

  

Hierboven een foto van het gezichtsveldonderzoek. Dit wordt gedaan om te kijken hoe groot het gezichtsveld voor de operatie is. Dit omdat een operatie in de slaapkwab in 30-40% van de gevallen leidt tot een vermindering van het gezichtsveld. In Bas zijn geval zou dit dan gaan om het rechter bovenkwadrant, dit houdt in dat hij zich dan minder bewust is van wat er rechts boven hem gebeurt.